`t Satte Erremenieke is het enige dweilorkest van Zwijndrecht, al in 1971 ontstaan uit de vroegere carnavals vereniging de peebossers. Sinds 1984 heet de kapel 't Satte Erremenieke, dit komt van het Limburgse Zaatte Hermeniekes, ofwel zatte... harmonie, een andere naam voor dweilorkest.

Wij proberen van iedere gelegenheid een muzikaal feest te maken. Met ons grote muziekarchief, kunnen wij voor diverse feesten een leuke set muziek samenstellen. Zo kunt u ons tegenkomen tijdens een kapellen festival,carnaval, braderieēn,kerstmarkten, opendagen, sport evenementen,maar ook voor serenades tijdens verjaardagen en bruiloften kunt u bij ons terecht.

Onze optredens zijn vaak in brabant, maar wij spelen ook regelmatig in Zwijndrecht, Zoals tijdens de verkerkloop, koningsdag,sint intocht.

't Satte bestaat uit 14 muzikanten die allemaal een showkorps/harmonie/fanfare achtergrond hebben, en er is nog plaats voor nieuw muzikaal talent op trompet, bariton en sousafoon. Wij repeteren iedere vrijdag avond van 20:00 tot 23:00 uur in speeltuin wielwijk te Dordrecht. Kijk voor meer info / boekingen of om je aan te melden op www.satte.nl